Make your own free website on Tripod.com

Jorn's dwergkonijnen

Home | rammen | voedsters | Te koop | jonge otters

jonge otters

Binnenkort verhuizen mijn konijnen met de hokken naar mijn nieuwe huis. Dan komen er ook foto's van de nieuwe en zeer verbeterde accomodatie. Vanaf dan ook mer foto's vande jonge en opgroeiende diertjes  van dit jaar. 
 
 
Nooit had ik kunnen denken dat we in Maart nog temperaturen van -12 zouden krijgen. Maar exact de avond dat mijn 3 voedstertjes waren uitgerekend gaven ze deze voorspelling. Dus heb ik bij wijze van uitzondering de konijntjes binnen gehaald en geimproviseerd met verzendkistjes. Het is een hoop gedoe, maar als je ze buiten laat zitten weet je sowieso dat ze allemaal dood gaan, en nu(9 maart) heb ik nog 9 levende jonkies van bijna een week liggen.   

kistjes binnen

dsc00617.jpg

6 weken oud
dsc00658.jpg

Een paar weken later zitten ze dan lekker buiten.

jonge zilvervosram
dsc00737.jpg

Dit zilvervosrammetje is pas van Juli en is zeer veelbelovend. Het type, kop, benen en en het zilvervospatroon zijn allemaal prachtig. Als het diertje door de verharing is zal hij veel mooier tonen en nog mooie resultaten behalen.

Zowel de zilvervosram als de otterram hiernaast, hebben uiteindelijk hun potentie toch waargemaakt. Als je maar geduld hebt. Na meerdere malen ZG hebben ze zowel in Wouw half december als  op de Provinciale TT in Loon op zand  beiden twee maal  F gehaald.  Nu afwachten wat ze op de kleindierenexpo doen.

dsc00662.jpg

Dit diertje kan misschien nog wel wat worden.
 
Op de jongdierendag van de dwergenclub haalde hij volledig in de rui ZG/ 94 punten. Wat mij betreft kan dit nog wel beter, de rest van het seizoen. We'll see.

dsc00738.jpg

Dit is hetzelfde diertje uitgegroeid. Hij heeft zijn oren op de foto wijder dan normaal,
 

-